27. Februari 2013
Richard Gere over zijn Oscar-frustratie bij The Graham Norton Show

Richard Gere over zijn Oscar-frustratie bij The Graham Norton Show

Aanstaande zaterdag 2 maart zijn Richard Gere, Taylor Swift en John Malkovich bij Graham Norton te gast op zijn rode bank.

Richard Gere wordt door Graham Norton herinnerd aan zijn film Chicago, waar hij exact 10 jaar geleden geen oscar nominatie voor kreeg, ondanks dat iedereen dit wel verwachtte. “Moet je daar nou over beginnen?” grapt de acteur. Hij vervolgt met een uitleg over de situatie; “We waren in Parijs om de première bij te wonen. De hele crew sliep in hetzelfde hotel, in verschillende kamers. In LA werd bekend gemaakt wie er genomineerd waren voor een Oscar voor hun bijdrage aan de film. Aan het gejuich uit de kamers naast mij kon ik opmaken wie de gelukkige waren. Het enthousiaste gejoel volgde zich kamer voor kamer op. Toen mijn kamer aan de beurt was werd deze helaas overgeslagen en gingen de nominaties verder aan de andere kant van mijn suite. Bijna iedereen kreeg een nominatie, behalve ik.”

Als internationale beroemdheid wordt je op de meest onverwachte momenten herkent. Richard vertelt; “Ik was 30 jaar op een avontuurlijke vakantie in Borneo. We landden met onze jet midden in de jungle, sprongen in een kano en voeren over de rivier. Op een gegeven moment kwamen we aan bij een inheems dorpje. Wanneer we aanmeren beginnen de dorpsmensen ineens naar me te roepen, ‘Officer Gentleman, Officer Gentleman, Officer Gentleman!’”

John Malkovich praat over zijn nieuwe film ‘Red 2’ en zijn eigen actiescènes ; “Hoe ouder je wordt, hoe minder stunts je kunt uitvoeren. Als je als oudere acteur succesvol naar de auto weet te lopen voel je jezelf al helemaal the man!”

Ook John vertelt over zijn beroemdheid en in het bijzonder over een uiterst obsessieve fan. Hij vertelt; “Ik was in mijn tuin in Frankrijk. Het was rond één uur ’s nachts en opeens verschijnt er een enorme vrouw uit de bosjes. Ze zei dat ze mijn assistent wilde worden en dat ze haar script wilde voorlezen. Ik keek naar de titel die leek alsof hij met een bloederige stomp was geschreven en zag dat de titel “She Kills” luidde. Ik zei haar dat het script me interessant leek en vroeg haar naar het verhaal. Ze antwoordde dat het een film was over een werkloze vrouw die een bekende acteur vermoord. Op dat punt heb ik de politie gebeld.”

Taylor Swift treedt op met het nummer “I Knew You Were Trouble” waarna ze Graham op de rode bank vergezelt. Taylor vertelt over de Golden Globes en haar tafelgenoot Richard, die genomineerd was in de categoriebeste acteur; “Ik zette mezelf echt voor schut die avond.” Richard licht Taylor’s opmerking plagerig toe; “Ze vroeg me waarom ik op de Golden Globes aanwezig was. Ik zei haar dat ik een nominatie had ontvangen. waarop Taylor vroeg; “Waarvoor?””

Taylor vertelt verder over haar blunders tijdens de award ceremonie; “Ik ontmoette Richard’s vrouw Carey Lowell en zei tegen haar ”Wat leuk om je weer te zien!” Carey keek me verward aan waarop ik me realiseerde dat ik haar alleen kende van Law & Order als de officier van justitie. Ik kijk die serie echt elke week. Dus ik was lekker bezig mezelf compleet voor aap te zetten die avond. Maar het was een mooie ervaring.”The Graham Norton Show met onder andere Richard Gere, John Malkovich, Saoirse Ronan en Taylor Swift wordt zaterdag 2 maart om 22:15 uur uitgezonden op Comedy Central en op zondag 3 maart om 11:00 uur.COMING UP:

Volgende week zaterdag ontvangt Graham als zijn gasten Judi Dench, Jude Law, James Franco en Olly Murs.