29. April 2013
Eerste Comedy Festival op Twitter #Comedyfest

Eerste Comedy Festival op Twitter #Comedyfest

Meer dan 50 comedians doen mee aan dit 5-daagse festival
29 april tot 3 mei

Comedy Central lanceert het allereerste Comedy Festival op Twitter ooit! Met verschillende Twitter-evenementen en meer dan 50 van onze leukste comedians is het programma goed gevuld. Alle activiteiten zijn te volgen met de hashtag #ComedyFest.

Het festival wordt geopend door niemand minder dan comedy ster Mel Brooks. Brooks zal een speciaal Twitter account opzetten tijdens het openingsevenement in LA en daarmee het festival starten. Comedy legendes Carl Reiner en Judd Apatow zullen het humor evenement vereren met hun aanwezigheid.

Gedurende dit unieke Comedy Festival zullen meer dan 50 van de beste, scherpste, leukste en meest hilarische komieken optreden tijdens verschillende evenementen. Het doel van dit initiatief is om comedy fans, en trouwens iedereen die niet vies is van lekker lachen, dichter bij hun idolen te brengen op een interactieve manier. Het programma van het festival ziet er alsvolgt uit;

Maandag 29 april om 23:00 uur
Het #ComedyFest zal openen met de allereerste tweet van de legendarische comedian Mel Brooks! Samen met Carl Reiner en Judd Apatow duikt Brooks voor het eerst de wereld van 140 tekens in. Uiteraard kan iedereen zijn eerste ervaringen op twitter volgen via een livestream. Mel Brooks gaat meteen aan de slag met het beantwoorden van fanvragen.

Dinsdag 30 april om 05:00 uur ('s ochtends)
Comedian Ben Hoffman neemt je mee in zijn door drugs beïnvloede hersenpan als hij live gaat tweeten met het slaapmiddel Ambien achter de kiezen. Echt alles kan uit zijn vingers vloeien. Zijn lokale starttijd is 11 uur 's avonds, dus we hopen dat de Europese fans, die net fris en fruitig aan de dag beginnen, klaarstaan om het te kunnen overnemen als Ben het niet meer trekt.

Dinsdag 30 april om 00:00 uur
Bij ''Vine Dining with Steve Agee'' bewijzen comedian Steve Agee (bekend van 'The Sarah Silverman Program' ) en zijn Vine vrienden James Urbaniak en Marlo Meekins dat het echt mogelijk is een geweldig verhaal te vertellen in zes seconden met behulp van de twitter-app Vine.

Woensdag 1 mei om 20:45 uur
Eindelijk zijn ze weer bij elkaar! Op woensdag kun je live de ultieme ''Reno 911! Movie! Reunion!'' volgen op Twitter. De 'Reno 911!' -sterren Tom Lennon (ook bekend als Jim Dangle) en Kerri Kenney-Silver (had de rol van Trudy Wiegel) blikken terug op hun legendarische film.

Vrijdag 3 mei om 4:00 uur ('s ochtends)
Deze legendarische afbrandsessie mag je niet missen: vrijdagochtend zie je op Twitter ''Roast Me with Jeffrey Ross''! We kennen Jeffrey Ross natuurlijk als Roast Master bij diverse Comedy Central Roasts. Maar zijn beruchte beledigingen zijn tijdens het #ComedyFest niet meer alleen voor beroemdheden: Comedy Central nodigt een paar moedige twitteraars uit zich aan te melden voor de eerste Twitter Roast. Ross bekijkt van te voren hun profielen zodat hij de ‘gelukkigen’ kan leren kennen voordat hij ze in stukjes hakt voor dit hilarische event. Je wekker zetten dus! Op comedycentral.nl meer info over hoe je kan mee doen.

Vrijdag 3 mei om 23:30 uur
In het Twitter-evenement ''Road Warriors'' hoor je de beste tour-verhalen van de leukste stand-up comedians. Door het land touren is dagelijkse kost voor de meesten en dat zorgt voor een heleboel bizarre verhalen van 'the road'. Twitter mee met deze comedians over de ins- en outs van het leven als tourende stand-up comedian. Met Brendon Walsh, Tommy Johnagin, Matt Braunger, Hannibal Buress en Eugene Mirman.

Volg ons op Twitter @ComedyCentralNL en hou de hashtag #ComedyFest in de gaten om op de hoogte te blijven van alle evenementen en nieuws rondom het festival!