08. Januari 2014
Ton Kas, Katinka Polderman, Dames voor na Vieren & Droog Brood toegevoegd aan de line-up van de Blue Monday Conference

Ton Kas, Katinka Polderman, Dames voor na Vieren & Droog Brood toegevoegd aan de line-up van de Blue Monday Conference

Op maandag 20 januari is het Blue Monday, volgens experts de meest depressieve dag van het jaar.

Aanleiding voor Ziggo en Comedy Central om de handen ineen te slaan om deze dag voor alle abonnees van Ziggo een positief karakter te geven en hiervoor als eerste een speciale comedy conference samen te stellen: de Blue Monday Conference. Inmiddels is de line-up bekend voor deze conference waarin een groot aantal cabaretiers de verschillende kanten van depressiviteit belicht.

Zo laat Cabaretduo Dames voor na Vieren in een sketch zien dat je al in je vroege babyjaren depressief gemaakt kunt worden. Heb je net een nieuw huis gekocht en heb je last van je nieuwe (erg gehorige) bovenbuurman? Cabaretduo Droog Brood laat zien hoe je – op vrij eenvoudige wijze – kunt voorkomen dat je daar depressief van wordt.

Katinka Polderman bezingt haar sympathie voor alle erge dingen in de wereld en geeft een aantal praktische tips hoe Nick & Simon je iedere dag weer opnieuw kunnen verlichten. Ervaringsdeskundige op het gebied van depressiviteit is Mike Boddé. In uiteenlopende sketches en liedjes toont Mike op ontroerende en hilarische wijze zijn visie op depressiviteit.

Acteur Ton Kas vertelt op zijn eigen herkenbare lichtdepressieve manier de meest seksistische moppen.
Wie ondanks alle opbeurende sketches van de cabaretiers nog een spoortje van negativiteit in zich heeft, zal dit snel kwijtraken door de aanwezigheid van cabaretier, radiomaker, en presentator van de avond: Dolf Jansen.

Onder de bezielende begeleiding van regisseur Kees Prins worden alle sketches, liedjes, moppen en verhalen tot één mooi geheel gesmeed. Depressiviteit? Daar is ná 20 januari geen ruimte meer voor in 2014.

De Blue Monday Conference wordt live vanuit Club Ziggo uitgezonden op Ziggo digitaal kanaal 12, op de Ziggo TV App en via Comedy Central Extra (in januari gratis beschikbaar bij Ziggo als Zender van de Maand) via Ziggo Kanaal 13 en Ziggo kanaal 131 . De Blue Monday Conference wordt geproduceerd door Bunker Theaterzaken.