19. Mei 2014
Politie! Speelkwartier is voorbij!

Politie! Speelkwartier is voorbij!

Tweede seizoen voor hitserie POPOZ

Maandag, 19 mei 2014
De komische politieserie POPOZ was dit jaar zo’n succes dat Comedy Central een tweede seizoen bij producent NL Film heeft besteld. Seizoen 1 was de best bekeken Nederlandse serie van de afgelopen 3 jaar op Comedy Central Nederland. Niet alleen in Nederland zorgen de POPOZ ervoor dat schorriemorrie achter de tralies verdwijnt en pedofielen ten prooi vallen aan lokpeuters. Na het succes in Nederland is de serie ook in première gegaan in Zweden, Polen, België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Maurice Hols, General Manager Comedy & Entertainment Noord Europa: ‘Popoz is origineel, hilarisch en brutally honest en past daarom helemaal in het DNA van Comedy Central. Onze fans waarderen de humor van de serie en dit heeft geleid tot een hoog bereik binnen de doelgroep, zowel lineair op TV als online via digitale platformen in meerdere landen in Noord Europa. We kijken uit naar een tweede seizoen met de hilarische belevenissen van onze favoriete politie-helden.’

POPOZ 2 wordt wederom geregisseerd door Martijn Smits en Erwin van den Eshof. In samenwerking met Wijo Koek schreven zij eveneens het scenario. Voor het nieuwe seizoen keren Huub Smit, Sergio Hasselbaink, Noel Deelen en Uriah Arnhem weer terug en heeft Ancilla Tilia een prominente gastrol als sexy patholoog anatoom.

Over POPOZ
In het vervolg zien we hoe het verder gaat met de rechercheurs Ivo en Randy en hun stagiair Coco. Ondanks dat Ivo en Randy serieuze rechercheurs zijn, vloeken ze, gebruiken ze drugs en geweld en schuwen ze niet om hun stagiaire neer te schieten. Ze zijn afwisselend lui, wraakzuchtig, wellustig of jaloers.

De komische situaties waarin de karakters verzeild raken ontstaan meestal door onbegrip, macho gedrag en het verlangen om actie en geweld te beleven zoals Ivo en Randy dat in Amerikaanse speelfilms zien. Echter beleven ze nooit dit spektakel, omdat ze simpelweg worden gehinderd door kleine problemen als moeten poepen terwijl er elk moment een wilde achtervolging kan losbarsten.

Video
Huub Smit en Sergio Hasselbaink (Rechercheurs Ivo en Randy in POPOZ) waren in Duitsland te zien op TV Total op ProSieben. Bekijk hier het fragment:
Fragment POPOZ TV TOTAL PRO7

De allerbeste fragmenten uit seizoen 1 zijn hier terug te zien:
Fragmenten seizoen 1 POPOZ

Het nieuwe seizoen van POPOZ is dit najaar te zien bij Comedy Central en wordt geproduceerd door NL Film.