13. September 2016
South Park Experience Comic-Con nu in Nederland

South Park Experience Comic-Con nu in Nederland

Donderdag start het 20e seizoen van South Park! Om dit te vieren haalt Comedy Central twee iconische items van de Comic-Con San Diego: South Park Experience naar Nederland: dé South Park bank met Stan, Cartman, Kyle en Kenny en Randy's balls.

Expo data & locaties
- Morgen (woensdag 14 september) staat de experience van 16.00-21.00 uur op Utrecht Centraal Station en kunnen fans op de foto met Stan, Cartman, Kyle en Kenny
- Vrijdag 16 t/m maandag 19 september staan beide items in het Nederlands Stripmuseum Groningen

De iconische South Park Experience was eerder te zien op Comic-Con San Diego als kick-off van het 20e seizoen. Nederland wordt als eerste Europese land bezocht, hierna reist de expo dit jaar verder naar onder andere Spanje, Frankrijk, Zweden, Italië en Polen. #southpark20

Maurice Hols, General Manager van Viacom International Media Networks:
“South Park is één van de meest iconische (animatie)series in de geschiedenis van de televisie. De afgelopen 19 seizoenen is geen enkel maatschappelijk gevoelig onderwerp onbesproken gebleven. South Park zit altijd dicht op het nieuws en weet dit altijd weer op een eigen en karakteristieke manier neer te zetten. Seizoen 20 is daarin geen uitzondering. We zijn enthousiast dat we dat kunnen vieren met deze toffe expositie.”

Start South Park 20
De première aflevering 'Member Berries' van South Park 20 is donderdag 15 september om 21.30 uur te zien op Comedy Central. Hierin krijgt het Amerikaanse volkslied een metamorfose en voert Garrison nog steeds campagne.

De nieuwe afleveringen verschijnen ook iedere donderdag om 22.00 uur op Southpark.nl en in de South Park app voor iOS en Android.

Over Comedy Central
Comedy Central is onderdeel van Viacom International Media Networks. Het is de nummer 1 zender in Nederland en Vlaanderen op het gebied van comedy. Comedy Central zendt 24 uur per dag internationale top comedy series als South Park, Bob’s Burgers, Modern Family en The Daily Show uit.